UUDISED & BLOGI > Estonia

Rahvusooper Estonia avab sügisel talveaias oma restorani

TALLINN, 19. veebruar, BNS – Rahvusooper Estonia avab sügisel talveaias 150 000 euro eest oma restorani, mis hakkab olema avatud kuuel päeval nädalas, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Suvel on kavas talveaias plaaniline remont, niisiis lööme kaks kärbest ühe hoobiga – remondime talveaia ja rajame sinna restorani," ütles Rahvusooperi peadirektor Aivar Mäe.

Praegu on talveaed Mäe sõnul alakoormatud, seal toimuvad põhiliselt päevased lastekontserdid, seminarid ja raamatuesitlused, õhtune aeg on aga sageli kasutamata. "Talveaia ümberehitus on minimaalne – veidi tuleb muuta sisekujundust, lisada rohelust, luua kaasaegsed tehnilised lahendused ning juurde rajada väike köök."

Talveaeda mahub 120 inimest, nii hakkab see olema ka restorani puhul. Investeering on umbes 100 000-150 000 eurot. See kaetakse toitlustusest laekuvatest tuludest, tasuvusaeg on kaks aastat. "Restoran on plaanis avada septembris ja selle kavandamise juures on plaanis suurt rõhku panna söögile ja teenindusele," rääkis Mäe.

Restoran on avatud kuus päeva nädalas – teisipäevast pühapäevani, vaid esmaspäeval jääb suletuks. Uksed tehakse lahti kaks tundi enne etenduse algust. "Menüü on alles arutlusel ja hinnaskaala loomisel arvestatakse kindlasti oma teatri publikuga," ütles Mäe. "Loodaks, et ühel päeval külastab restorani umbes paarsada inimest, nädalavahetusel isegi 300."

 

Baltic News Service