Online Counter
Skip to main content
Blogi > Juhtimine

Tark juht kuulab teisi, aga otsustab ise | Director.ee

Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karise karjääris on põimunud teadus ja inimeste juhtimine. Kogemusi on tal seinast seina, nii et ta teab, kuidas inimesed koos ühise eesmärgi nimel tegutsema panna. Küsis Kadri Kütt.


Läksite pärast kooli veterinaariat õppima. Kas valikuid oli veel?

Jah, kaalusin ka näiteks ajalugu ning bioloogiat. Aga elasin veterinaaria teaduskonna õue peal ja olin lapsest saadik näinud, mis seal toimus. 18-aastaselt olin tegelikult veel suhteliselt naiivne ja mõtlesin, et kui kooli lõpetan, lähen kuhugi Aafrika loomaparki tööle. Elu teeb aga alati oma korrektiivid – mul on veterinaari haridus, ma olen tegelenud teadusega – uurinud ainurakseid – ja hiljem jõudsin siis inimeste juhtimiseni.

Mis teid teaduse juurde juhatas?

Mu vanemad olid teadlased ja eks teaduse tegemine oli juba lapsepõlvest saadik minu jaoks nähtaval,